torsdag den 20. december 2012

Krebinetter med bulgursalat, salat og dressing

Krebinetter moderniseret med bacon, de bliver mere saftige på denne måde. Dertil grov bulgur og salat - måske en lidt sundere udgave end med sovs og kartofler.

Denne portion gav fire portioner.
Du skal bruge:
- 500 gram hakket kalv og flæsk
- 250 gram bacon i tern
- to æg
- lidt havregryn
- 4 dl. grov bulgur
- to boullonterninger
- frisk persille
- rød peberfrugt
- lidt citronsaft
- diverse ting til en salat, præcis som du vil have den
- creme fraiche
- friske krydderurter
- rasp
- hvidløg
- salt, peber og paprika
- lidt olie


Du blander det hakkede kød med bacon'en, de to æg, paprika, havregryn og salt og peber.


Det røres godt sammen, evt. med lidt mælk hvis farsen virker tør. Du former 7-8 krebinetter ud af det.
Dernæst skal de paneres. Krebinetterne vendes efter tur i først æg og så rasp.


6 dl. vand bringes i kog sammen med de to bouillonterninger. Når vandet koger smider du bulguren i, og du lader det koge i et kvarters tid, eller til der ikke er mere vand og bulguren er blød (ligesom med ris). Rør i det ind i mellem.


Du varmer lidt olie på panden og steger krebinetterne.


Når bulguren er kogt færdig (den kan evt. køles lidt) blander du den med 1-2 peberfrugter skåret ud, lidt frisk persille, lidt citronsaft og to fed presset hvidløg.

Så laver du dressing: Ca. 4 dl creme fraiche, to pressede fed hvidløg, samt de krydderurter du kan lide. Vi brugte purløg og persille.


Du laver salaten og serverer.
Velbekommen!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar