tirsdag den 17. april 2012

Kartoffel-porre suppe med bacon

Her til aften stod den på kartoffel-porre suppe med knasende bacon. SÅ nemt, SÅ lækkert (og SÅ billigt!).
Jeg ristede en bolle til, og så var der til en voksen og en portion til fryseren. Du kan evt. doble op..

Du skal bruge:
- to bagekartofler (eller fire almindelige)
- en porre
- en eller to grøntsags-boullionterninger
- bacon i tern
- salt
- peber
- evt. flutes/brød


Du skræller kartoflerne og skærer dem ud i små stykker (jo mindre, des hurtigere er de kogt møre). Porren snittes over i stykker af 4-5 cm. og igennem på tværs og skylles.


Det hele smides i en gryde med 6 dl. vand og boullionterningerne og koges møre.


Når kartoflerne er ved at være møre, tænder du op under bacon-stykkerne. Jeg brugte lidt under en halv pakke, og det var lige lidt nok. Det steges godt, så de bliver lidt knasende. Evt. overskydende fedt hælder du fra.



Nu skal du blende suppen. Hvis du synes det ser ud som om der er meget vand ved kartoflerne/porrene, tag evt. lidt fra. Du kan altid hælde det tilbage, men det er surt at ende med en meget tynd suppe. Jeg synes de 6 dl. vand passede til den mængde porre og kartofler.


Du kan nu servere med knasende bacon på toppen og evt. lidt flute ved siden af.


Velbekommen!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar